Dilated pore - Pore E Zgjeruarhttps://en.wikipedia.org/wiki/Dilated_pore
Pore E Zgjeruar (Dilated pore) është një gjendje lëkurore e karakterizuar nga një komedo e spikatur dhe e hapur në fytyrën ose trungun e sipërm të një individi.

Trajtimi - Barna OTC
Kremrat Adapalene ose tretinoin janë në dispozicion si ilaç pa recetë në disa vende. Përdorimi i vazhdueshëm i kremit mund të parandalojë zhvillimin e poreve të zmadhuara. Terapia me laser ka pak efekt në shumicën e rasteve.
#Adapalene gel [Differin]
#Tretinoin cream
   References Quantitative assessment of the long-term efficacy and safety of a 1064-nm picosecond laser with fractionated microlens array in the treatment of enlarged pores in Asians: A case-control study 34233039 
   NIH
   Lazeri Fractional 1064-nm picosecond duket të jetë efektiv dhe i sigurt në zvogëlimin e madhësisë së poreve tek aziatikët, me efekte anësore minimale të përkohshme.
   Fractional 1064‐nm picosecond laser appears to be effective and safe for reducing pore size in Asians with minimal transient side effects.
    Dilated Pore of Winer 30422562 
   NIH
   Dilated pore of Winer është një tumor beninj që shihet shpesh në fytyrë dhe qafë. Mund të shfaqet edhe në trupin e të rriturve të moshës së mesme ose të moshuar. Këto rritje zakonisht duken si një pore e vetme, pa dhimbje, e zmadhuar me një prizë keratine brenda dhe lëkurë të shëndetshme rreth saj. Ata zakonisht nuk kanë nevojë për ndonjë analizë ose trajtim shtesë për shkak të natyrës së tyre beninje.
   A dilated pore of Winer, first described by Louis H. Winer in 1954, is a commonly occurring benign adnexal tumor of follicular differentiation. Although most commonly located on the head and neck, a dilated pore of Winer can also be found on the trunk of middle-aged and elderly individuals. These clinically present as an asymptomatic, solitary, enlarged pore with a keratin plug and normal surrounding skin. Prognosis is excellent for these lesions as they are benign and typically do not require any further testing or work-up.